FORHANDLERE

Bassinstøvsuger til havedammen


Bassinstøvsuger eller Slamstøvsuger som nogle kalder dem.
De modeller som findes er udemærker til at suge slam op af havedammen,
Det er bedst at suge slam mens solen skinner direkte i dammen, for så kan du se bassinbunden

 

 

Slamsuger

Via min tidligere hjemmeside ,”Benn’s fiskedam” nu ”havedammen.dk”, fik jeg mange mails angående hvordan en bassinstøvsuger virker. I mange år fjernede jeg slam med et finmasket net og var meget tilfreds med denne løsning.
Min kone har lært mig at støvsuge i hjemmet og jeg indrømmer at det er ikke just lige er det som morer mig allermest. Men her kunne jeg kombinere det med min hobby og så blev det jo hurtigt lidt sjovere, derfor gik jeg frivilligt ned til forhandleren efter en bassinstøvsuger, ”som den erfarne fagmand jeg jo er –indenfor støvsugning i hjemmet”.
Jeg lejede en bassinstøvsuger til den billige pris af 150 kr. for et døgn, med 500 kr. i depositum.

Princippet i de fleste støvsuger at de suger slam, partikler og vand op i støvsugerens beholder. Når den er fyldt op med slam og vand - skal tømmes via udtømningslangen, f.eks.i blomsterbedet.
Hozelock Pond vac støvsuger er den eneste som suger direkte ud i blomsterbedet.
Den støvsuger jeg lejede havde fjernkontrol, så med remoten i hånden kunne jeg styre hele processen fra kanten af min havedam. Dvs. jeg behøvede ikke gå frem og tilbage til bassinstøvsugeren for at tænde/slukke for apparatet, heller ikke for at tømme beholderen.

Efter min lille test var jeg noget imponeret over hvad den kunne, så det er bestemt ikke sidste gang jeg har lejet den. Jeg vil gøre det igen når jeg skal gøre bassinet for- og efterårs klar.
I dag findes der mange forskellige bassinstøvsugere med automatisk filtrering.

Gode råd
Hvis du skal udskifte 1/3 dit bassinvand, er det en god måde at suge vandet op på, samtidig får du rengjort dit bassin for slam.
Det er bedst at suge slam mens solen skinner direkte i dammen, for så kan du se bassinbunden.

Jo kortere "sugerøret" er - jo bedre er sugeevnen.
Stik mundstykket helt ned til bunden inden du tænder for slamsugeren - så skræmmer du ikke dine fisk.
For husfredens skyld bør slamsugeren ikke stå på de pæneste fliser, for når beholderen er fyldt kan der komme beskidt vand ud af overløbsstudsen.
Mindre havedamme bliver hurtigt tømt for vand allerede efter nogle minutters brug af bassinstøvsugeren.
Når udtømningsslangen ligger i blomsterbedet og vandet tømmes ud, kan den kraftige udtømning skylle havejorden væk.
Hvis bassinbunden ikke er slammet til, men kun lettere ”støvet”, vil bassinstøvsugeren suge mere vand end små partikler fra bunden.

Når du lejer en bassinstøvsuger, bør du være opmærksom på
at der stadig kan være vand i beholderen efter den forrige lejer. I mit tilfælde måtte jeg af pladsmæssige grunde lægge bassinstøvsugeren ned i mit bagagerum da jeg skulle transportere den hjem. Det resulterede i at vandet i den sivede ud i bagagerummet, også selvom den var pakket i en stor plastikpose.

Copyright © 2004 Benn Ebbesen / Havedammen.dk

 

 

 

Hozelock bassinstøvsuger - Pond vac


Se præsentations video af

Pond Vac støvsuger fra Hozelock

Hozelock Cyprio er ledende i innovative aquatic produkter og i 2008 introduceres en ny bassin støvsuger, som sparer op til 30 % af den tid det tager at gøre bassinet rent sammenlignet med andre bassin støvsugere.

Hemmeligheden med dette nye koncept inden for bassin rengøring er det helt specielle design. Pumpen placeres under vand og kører hele tiden under rengøringen.

De fleste konkurrerende støvsugere fungerer derimod kun på den traditionelle måde, hvor pumpen placeres udenfor bassinet og kan kun være i gang i mindre end et minut, før den er fuld. Den skal så tømmes inden rengøringen kan fortsætte igen.
 

Kan købes på Havedammen-shop.dk

Billeder

oase-slamstovsuger-gaar.png oase-pondvac4.png oase-pondomatic.png
pond_vac_hozelock_havedammen_1b.jpg pond_vac_mand_renser_havedam.jpg  

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk