FORHANDLERE

Belysning i og ved havedammen

Belysning i eller omkring havedammen forstærker stemningen om aftenen og giver et spændende lys om vinteren. Der findes mange forskellige belysningstyper i handlen
 

Belysning af havedammen

Der findes flydende kugleformede lamper som fastgøres i bunden af dammen. Hvis du har store stør eller andre større fisk er der risiko for at de svømmer ind i de fastbundne liner/kabler som lamperne fastgøres med, dette kan muligvis lave en del ravage i havedammen og fiskene kan få sår på kroppen når de svømmer ind de liner/kabler som holder de kugleformede lamper på plads.

Det er meget vigtig at belysningen ikke dominerer havedammen, men kun benyttes til at forstærke effekten af et vandfald eller en smuk plante. Havelamper er særdeles velegnede til placering rundt om havedammen og giver en hyggelig atmosfære. Hvis du placerer havelampen rigtigt, får du den store fornøjelse at kunne se ned til dine fisk når det er mørkt. Et snedækket havbassin med havelamper kan give et virkelig smagfuldt smukt lys.
Efter anskaffelsen af havelamper eller havedamsbelysning, bør du ikke grave de strømførende kabler ned lige med det samme. Afvent mørkets frembrud og lav nogle prøveopstillinger af lamperne. Bliv ved med at rokere rundt på lamperne indtil du har fundet en hyggelig atmosfære.

En anden god effekt er at belyse dine træer nedefra, især hvis træerne står i baggrunden af havebassinet.
Du kan montere et tænd/sluk ur eller en bevægelsesføler.
De sidste nye lamper på markedet kan fås med lavenergipærer og længere brændetid.

Sikkerhed - Have- og havedamslamper leveres normalt med lavspænding på 12, 24 og 48 volt og hermed udgør de ingen fare. Det er meget nemt selv at installere have- og havedamslamper.
Bemærk: Transformatoren skal du placere i nærheden af strømudtaget, læs brugervejledningen nøje.
Ved nedgravning af kablet bør du bruge PVC-rør/slanger til at føre ledninger igennem.

Copyright © 2004 Benn Ebbesen / Havedammen.dk


Aqua Glow fra Hozelock afgiver et meget kraftigt, særpræget, direkte og klart lys til belysning af bassin eller springvand. Alle bassinlys har 10 LED’er for maksimal lyseffekt. Hvert lys kan placeres, så det enten synker til bunden af bassinet, flyder på vandoverfladen eller fastgøres på Cascade springvandspumpen. Lyset kan vendes, så det belyser et springvand for at opnå en dramatisk effekt.
Alle bassinlys har 10 LED’er for maksimal lyseffekt. Tre lys-sættet drives med en 12-volt forsyning, så det er nemt at montere selv, og bruger kun 2,85 watts, hvilket betyder, at driftsomkostningerne er ekstremt lave. Lysene leveres med en række forskelligfarvede lampeglas.
Læs mere på
Havedammen-shop.dk
  

Se eksempler på belysning af springvand og vandfald

                
                   Natudstilling i Superkoi i Roskilde                  Jumping Jet Springvand til havedammen

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk