FORHANDLERE

Komoro - Ai Gomoro - Sumi Goromo - Budo Goromo

Komoro varianterne i denne gruppe stammer fra krydsninger mellem en Asagi og enten en kohaku, Sanke eller en Showa.

Når der er brugt en Showa i avlen vil der som regel opstå et sort mønster, hvor det sorte skal være dybt og helst blankpoleret.

Kendetegnet for gruppen er oftest at de røde skæl er mørke i kanten eller at mønstret er rødbrunt.

Grundfarven bør helst være snehvid hvorpå de røde pletter fremhæves og bør være meget dybe.
Når der er blå farve på vil noget af mønsteret være netagtigt i den røde farve og vil derfor virke sort eller brunt.
 

Komoro gruppen


Ai Gomoro
Den kendteste variant under Komoro-gruppen er Ai Gomoro, denne fisks opbygning er som en Kohaku, hvor det purpurrøde mønster skal være ensartet og de røde pletter på hovedet ikke bør have andre farver eller Shimis (pigmenter).

Ved anskaffelse af unge Ai Gomoroer er det svært at se varianten da disse fisk kun viser de mørke underlag ved tiltagende størrelse. Derfor kan der kun stoles på forhandlerens information om varianten under denne klassifikation.

Et fremtrædende zigzag- eller diamantformet mønster på hovedet er klart at foretrække, de rødlige pletter skal være på oversiden på kroppen og må ikke gå under midten af fisken.

Grundfarven er hvid med røde pletter, hvor de røde skæl på kanten har en blålig til brun farve hvorved netmønsteret fremtones.

Sumi Goromo
Den mørke rand på de røde skæl er meget synlig og klar, det vil sige når de blårøde skæl er fortrængt vil denne variant få en ensartet vinrød farve og de røde pletter på hovedet vil blive underlagt en anelse af intensiteten.

Budo Goromo
Under denne gruppe har vi endnu en smuk og lidt anderledes sjælden variant. Dens grundfarve er hvid som står i kontrast til de bordeauxrøde mønstre som ligner drueklaser. Finnerne bør være helt hvide og uden andre farver.


 Foto udlånt af www.koisan.dk
Se deres vinderkoi i Holand koishow 2012

 Copyright © 2004 Benn Ebbesen / Havedammen.dk

Billeder komoro koi

KOMORO-DSC01204.jpg KOMORO-nr-1.jpg KOMORO-untitled.png

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk