FORHANDLERE

Sanke

Sanke betyder tre-farvet, kaldes også for Taisho-sanke eller Taisho-sanshoko. Det er en koi med hvid grundfarve som har røde (hi) pletter samt mindre små sorte pletter.

For at få en god harmoni og et godt helhedsindtryk af bassinets beboere, bør der ikke være flere sanke koi’er end Kohaku.

Med Showa koi skal antallet af Showa være mindre end Sanke, ellers vil disse sortplettede fisk overskygge alle andre fisk og det kan give et forvirret billede af beboerne i bassinet.

Dermed er det ikke sagt at Sanke og Showa ikke er flotte.

 

Sanke med 3 farver

Denne populære koi har 3 farver, grundfarven er hvid med røde (hi) pletter. På selve grundfarven og på pletterne er der sorte (sumi) pletter.

De mindre sorte pletter skal være mørksorte og polérblanke, hvis pletterne er meget dominerende og de røde pletter træder meget i baggrunden, kaldes koi’en en Jinbie.

De tre farver skal være veldefinerede, klare og meget intense.

De røde (hi) pletters fordeling skal være ligesom den traditionelle Kohakus, men mønstret skal altid være mellem øjnene, med en så stor rød plet som muligt. Langs kroppen bør der være 2-3 pletter som ikke må gå under fiskens sidelinie eller ud på fiskens finner.

De mindre sorte pletter må først begynde efter hovedet, men der må gerne være sorte striber på ryg-, bryst- og halefinnen.

 

Foto udlånt af www.koisan.dk
Se deres vinderkoi i Holand koishow 2012

 

Copyright © 2004 Benn Ebbesen / Havedammen.dk

Billeder af Sanke varianten

SANKE-SIZE4-PLADS2-cHARLOTTE-playkoi2-2.jpg sanke-size6-2plads-Irenes-222.jpg sanke-size5-plads1-lars-k-ID-1041.jpg
SANKE-SIZE2-1PLADS-795.jpg SANKE-BABY-ID-799.jpg  

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk