FORHANDLERE

Utsurimono - Hi Utsuri - Ki Utsuri - Shiro Utsurimono

Denne klassificeringsgruppe kan for den uerfarne minde meget om koi i Bekkogrupen, hvor grundfarven kan være hvid, rød eller gul. Men koi i Utsurimone gruppen har en sort grundfarve og varianterne i denne gruppe har pletter i enten rød, gul eller hvid. Det som er sværest at bedømme er grundfarven.


 

Shiro Utsurimono

Shiro Utsurimono
Grundfarven er sort og bør være meget klar, med hvide pletter som skal være snehvide.
Overgangen mellem grundfarven og pletterne skal helst være så skarp som muligt.
Pletterne skal have en dyb og silkeagtig glans.

Den har en sort plet på hovedet som er enten Y-formet eller diagonalt zig-zag.

Pletterne på kroppen skal være ligelige fordelt. Som alle andre koi’er under denne gruppe skal den sorte grundfarve brede sig forbi fiskens sidelinie og på de symmetriske finner skal der være 30% sort og 70% hvid.
 

 

 

 

Ki Utsuri

Den ”ægte” Ki Utsuri med de lysende citrongule farver er meget sjælden, opdrætterne var så opsatte på at avle denne variant at resultatet blev at de traditionelle avlslinier forsvandt.
Den tidligere Ki Utsuri havde sorte mønstre på de gule pletter. De varianter som nu er i denne gruppe har ikke specielle blodlinier og den citrongule farve har desværre en undertone af platin.
Den sorte grundfarve er dårligt defineret og kan ofte virke en del grumset.
Grundfarven er sort med gule pletter som er intense og brystfinnerne er normalt sorte med gule linier.

Hi Utsuri
Denne variant er ligesom Ki Utsuri blevet yderst sjælden, den fløjlsrøde kirsebærsfarve er forsvundet og derfor er den fremavlet med orangerøde pletter. I denne gruppe er varianten ikke altid stabil i farverne og det er derfor yderst vanskeligt at finde et godt eksemplar.

Grundfarve sort, med (orange) røde pletter. Brystfinnerne bør være sorte med en lille smule rødt i. Hvis der er noget hvidt på undersiden vil denne variant ikke tilhøre denne gruppe, men Hi Showa.


Foto udlånt af www.koisan.dk
Se deres vinderkoi i Holand koishow 2012

 

Copyright © 2004 Benn Ebbesen / Havedammen.dk

Billeder

UTSURIMONO-UTSURI-koi-20.jpg UTSURIMONO-UTSURI-grand_champion_shiro_blue.jpg UTSURIMONO-SIZE6-IMG_5121-2-.jpg UTSURIMONO-SHIRO-ID-743.jpg
UTSURIMONO-ID-745.jpg UTSURIMONO-frank.jpg UTSURIMONO-1PLADS-855.jpg  

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk