FORHANDLERE

Salt - forebygger det mod parasitter ?

Der har i de sidste par år været store diskussioner om hvorvidt det er godt eller dårligt at tilsætte salt i havebassinet for at forbygge parasitangreb

Spørgsmålet går på om fiskene vænner sig til saltet og at det derfor ikke har den virkning man ønsker når man skal bruge det.
Saltet må ikke være med tilsætningsstoffer eller Jod.Noget godt salt kan være Bjerg-, Hav- eller Koshersalt.

Først og fremmeste skader saltet ikke fiskene og det er alle eksperterne enig i.
I øvrigt vil jeg ikke blande mig i denne debat, men ud fra andres erfaringer har det en gavnlig virkning at have mellem 1-2 promile saltindhold i vandet. Det vil sige at der kun bruges 1 kg salt pr. 1000 liter bassinvand. Ved tilsætning af store mængder salt, må der kun tilsætte 0,25% om dagen.
 
Saltet har den egenskab at det hæmmer udviklingen af visse parasitter f.eks. Costia, Trichodina og Chilodonella, men desværre er der nogle andre parasitter som er modstandsdygtige overfor saltet.  Når du har hældt salt i bassinet og det ikke har hæmmet parasitangrebet efter 1-2 dage, og fiskenes adfærdsmønster er uændret, er det klogt at starte en bredspektret behandling mod parasitterne.

Når saltet er i bassinet, må du ikke bruge FORMALDELIN som medicin.
Leveren i fisken kan desværre spænges, hvis der bliver brugt begge dele som behandling.

Når saltet først er kommet i bassinet, vil det forsvinde meget langsomt gennem optagelse i planter og direkte vandskift. Når bassinvandet fordamper på en naturlig måde, vil saltet blive tilbage og herved vil saltkoncentrationen i vandet forøges, eksempelvis når der fordamper 10% vand vil saltkoncentrationen stige med tilsvarende 10%.

Hvis du kommer salt i bassinet, bør du have en del kenskab til saltbalancen og du skal ofte lave salt-målinger.


 

 


 

Copyright © 2004 Benn Ebbesen

 

 

Tekst m. billede

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diem nonummy nibh euismod tincidunt ut lacreet dolore magna aliguam erat volutpat. Ut wisis enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tution ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis te feugifacilisi. Duis autem dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zril delenit au gue duis dolore te feugat nulla facilisi.

test2.jpg

Billeder

test1.jpg test2.jpg test3.jpg

Filliste

test_pdf_fil.pdf

pdf, 147.1K, 12/09/10, 953 downloads

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk