FORHANDLERE

Tornfrøet hornblad - Ceratophyllum demersum

Hornblad er blandt de planter som bør være i enhver havedam. Den vokser hurtigt og kraftigt. Kræver næringsrigt vand. Den er perfekt til forebyggelse mod alger. Danner meget lange forgrenede planteklumper hvor faste partikler med lethed sætter sig på de smalle nåleagtige blade, hvilket er med til at holde vandet klart i havedammen.

Da Hornblad danner en tæt bevoksning medfører det et vidunderligt sted hvor fisk og yngel kan gemme sig. Hvis du har store fisk i bassinet kan disse med lethed vælte planten. Fastgør en sten ved den nederste del af planten så den står godt og solidt på bunden - evt. i plantekurven. Hvis den breder sig kraftigt skal du blot klippe den under vandet. Om efteråret skal 9/10 nedskæres.

Du kan faktisk bruge hornblad til at checke vandkvaliteten i dit bassin. Når planen er grøn er der næsten ikke behov for at checke vandets kvalitet. Hvis planten bliver brunlig, er det tid til vandmåling. Der er nogle eksperter som kan fortælle hvad der er galt med vandet, bare ved at studere hornblad.


Blomstringstid
juni-juli
Vanddybde
50-200 cm
Algebekæmper
en af de bedste algeforebyggende planter
Formering
sideskud
Hårdførhed
meget god
Foto : Aqua Nautica
 

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk