FORHANDLERE

Zeolit i havedamsfiltret

Disse sten er effektive mod de giftige affaldsstoffer som
 Ammonium,
 Ammoniak,
og algernes vækst vil mindskes noget

Disse sten er effektive mod de giftige affaldsstoffer som Ammonium og Ammoniak, algernes vækst vil mindskes noget, men zeolitten skal udskiftes regelmæssigt fordi den har en vis begrænsning i absorbering af affaldsstofferne. Hvis den ikke udskiftes eller fjernes efter producentens deklaration, kommer nogle af de farlige bakterier tilbage i bassinet.

Ved opstart af biofiltret er zeolitten først og fremmest nyttig og kan aflaste filtret i det første stykke tid, før filtret er kommet op på sin normale ydelse.

Zeolitten placeres i filtret. Når stenene ikke kan absorbere mere kan de regenereres. Metoden er ganske enkel, zeolitten lægges i en 5 liters spand med vand, hvori der er opløst ca. 30 gram salt (Natriumklorid), lad spanden med zeolitten stå et døgns tid. Skyl zeolitten omhyggeligt inden det genbruges. Zeolitten har nu frigjort Ammonium og Ammoniak, stenene har optaget Natrium fra saltet og er klar til genbrug.

Der må ikke komme salt i havedammen (mod parasitter) samtidigt med at zeolitten er i filtret, dette vil frigøre affaldsstofferne så de kommer tilbage i bassinet og vil føre til en massedød blandt fiskene.

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk