FORHANDLERE

Kohaku

Når man taler om koi med andre mennesker, tænker de fleste automatisk på en koi med rød-hvide farver. Dette er jo heller ikke uden grund, for Kohaku’en er en af de fornemste fisk med de enkelte imponerende farver, dens snehvide grundfarve fremhæver de blodrøde pletter som fremtoner Kohaku’ens elegance. Tænk, at en fisk med 2 farver kan fortrylle publikum.

 

Kohaku - Tancho - Nidan - Menkaburi

 På de unge fisk i denne gruppe kan mønsteret variere en del mere når fisken vokser. På nogle fisk kan mønsteret flytte sig væsentligt og på andre kan det revne eller dele sig. I denne periode kan markeringerne ofte misfarves indtil der kommer en pause i vækstperioden.

Grundfarven bør være snehvid, de hvide skæl skal virke tredimensionalt, ligesom på overfladen af en nypudset golfkugle. De intense blodrøde pletter skal have en skarp afgrænsning til grundfarven. I de røde pletter bør man helst ikke se skælstrukturen som derved danner nogle små ”tæpper” på fisken. På hovedet vil farven oftest være mere højrød end på resten af kroppen. Hvis den ikke har en rød plet på hovedregionen vil den være værdiløs i denne klassifikationsgruppe. De røde pletter må ikke brede sig ud på fiskens finner, som derfor skal være hvide.

Det hvide grundmønster bør højst dækker 30-50% af fisken, de røde (hi) pletter må kun dække 50-70%. Det røde mønster må traditionelt ikke ses på hverken øjne 
eller gællelåg.
  

Ud fra selve mønsteret er der nogle bestemmeser om, hvor mange røde pletter der er på fisken, her kan eksempelvis nævnes nogle varianter i gruppen:

Balancen i mønsteret er meget afgørende overfor et dommerpanel, men den behøver ikke at være symmetrisk for at kvalificere sig til en høj score.

Tancho: en rød plet på hoved og grundfarven er hvid

Nidan: to røde pletter

SandYondan: fire røde pletter

Menkaburi: har en separat rød plet (hi) på hovedet sammen med flere (hi) mærker på kroppen

Kuchibeni: rød læbe
an: tre røde pletter

 Foto udlånt af www.koisan.dk
Se deres vinderkoi i Holand koishow 2012  

 

 

Billeder af kohaku Tancho

KOHAKO-tancho_SurpremeChampion_blue.jpg KOHAKU-TANCHO-ID-686.jpg KOHAKU-tancho-KOISAN.jpg

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk