Koi varianter

Dorits koi

  Læs om
 • Store skæl skal sidde symmetrisk
 • Dens sidelinie har den ingen skæl.
LÆS MERE

Tancho koi

  Læs om
 • Grundfarven skal være skinnende snehvid på hele kroppen
 • overfladen på en golfkugl
LÆS MERE

Shusui koi

  Læs om
 • Shusui betyder på japansk ”efterårs-vand”
 • Krydsning mellem en Asagi og en Doitsu
LÆS MERE

Asagi koi

  Læs om
 • Hovedet bør være snehvidt
 • Populær med dens ensartede, netagtige, blålige struktur på ryggen.
LÆS MERE

Koi varianter

De 14 klassifikationsgrupper er

Ikke metalliske varianter

Kohaku

Sanke

Showa

Bekko

Utsurimono

Asagi

Shusui

Koromo

Kawarimono

Tancho

Metalliske varianter

Hikarimono (Ogon)

Hikari-Utsurimono

Hikarrimoyo-mono

Andre klassifikationer

Kinginrin

Doitsu

 

 

 

 

 

 

 

Koi varianter til havedammen

Koi er en populær type karpefisk, der er kendt for sine smukke farver og mønstre. Der findes mange forskellige varianter af koi, der hver især har deres unikke udseende og egenskaber. Her er nogle af de mest kendte varianter:

Kohaku: Dette er en af de ældste og mest populære koi-varianter. Den har en hvid krop med røde markeringer, der normalt er placeret på oversiden af fisken. Se super Koi’s rød Kohaku som er solgt

Sanke: Sanke er også en meget populær koi-variant. Den har en hvid krop med både røde og sorte markeringer. Den har normalt et stort rødt område på forsiden af kroppen og mindre sorte markeringer spredt over hele fisken.

Showa: Showa er en koi-variant med en sort krop og røde og hvide markeringer. Den har normalt et stort sort område på forsiden af kroppen og røde og hvide markeringer, der er placeret oven på det sorte område.

Taisho Sanshoku: Også kendt som Taisho Sanke, minder denne variant meget om Sanke. Den har en hvid krop med røde og sorte markeringer. Den største forskel er, at Taisho Sanshoku har sorte markeringer, der dækker hele kroppen, inklusive hovedet.

Bekko: Bekko er en koi-variant med en hvid, rød eller gul krop og sorte markeringer. Den har normalt et enkelt farvet område på kroppen med sorte markeringer ovenpå.

Utsurimono: Utsurimono er en koi-variant med en sort krop og hvide, røde eller gule markeringer. Den har et område med en enkelt farve på kroppen, der er dækket af et mønster af sorte markeringer.

Der er mange andre varianter af koi, og opdrættere arbejder konstant på at udvikle nye farvekombinationer og mønstre.

Når det kommer til den dyreste koi, har priserne nået astronomiske niveauer i nogle tilfælde. Den dyreste koi, der nogensinde er blevet solgt, var en koi-variant kaldet “S Legend” eller “S Legend 1”. Den blev solgt på en auktion i Japan i 2018 for 203 millioner japanske yen, hvilket svarer til flere millioner dollars. Se videoen hvor i 1917 blev en koi solgt for 1,8 millioner dollars

“S Legend” var en sjælden Nishikigoi Showa-variant af koi, der blev avlet af Dainichi Koi Farm i Japan. Den havde en enestående farve og mønsterkombination, der gjorde den ekstremt eftertragtet blandt koi-entusiaster og samlere.

Det skal bemærkes, at prisen på koi kan variere meget afhængigt af faktorer som størrelse, farve, mønster, opdrætterens omdømme og markedstrends. Mens “S Legend” er den dyreste kendte koi hidtil, er der fortsat mange koi, der handles til mere overkommelige priser og stadig betragtes som værdifulde og smukke fisk.