FORHANDLERE

Bekko - Shiro Bekko - Aka Bekko - Ki bekko

De koivarianter som hører under denne gruppe er to-farvede, hvor grundfarven er enten hvid, gul eller rød, alle har det til fælles at de har sorte (sumi) pletter. Generelt bør disser varianter virke lette og afbalancerede med lette små sorte pletter ned ad ryggen. Hovedet må ikke være plettet.
 

WYSIWYG HTML


Shiro Bekko
Denne Shiro (hvid) variant, under gruppen Bekko, bør have en snehvid grundfarve med sorte (sumi) pletter. Pletterne skal helst fremstå som nypolerede men de har en tendens til at blive blågrå i kanterne, hvilket er meget uheldigt for så er der ikke nogen kontrast til den hvide baggrund.
For at fremkalde en speciel harmoni bør de sorte pletter, som er små og runde, starte langt tilbage på rygfinnen, derfra fordeles de jævnt udover det bagerste af koi’en. Den vil få en høj dommerscore når der er tre sorte striber som løber helt fra yderkanten af brystfinnerne til finnenes inderste kant.

Ki Bekko
Ordet ”Ki” betyder gul baggrundsfarve og siden denne koi er gul, sættes ordet foran Bekko som relaterer til en anden farve - i dette tilfælde sort. Denne koivariant er yderst sjælden.

Den har en gul (ki) grundfarve og skal være ensartet over hele fiskens krop, de sorte pletter skal fremstå som blanke

De sorte pletter, som er små, skal starte langt tilbage nærmest rygfinnen og skal være fordelt jævnt til halefinnen.

Aka Bekko
Ordret ”Aka” oversættes til rød baggrund, så ved den erfarne fagmand at vi taler om en koi hvis grundfarve er rød.
Grundfarven er rød med lette sorte pletter, men man kan sjældent opdrive en koi med en intens rød farve så de fleste Aka Bekkoer har en orange grundfarve. De sorte pletter skal være blanke.

Mønsteret skal være ligesom på Shiro- og Ki Bekko, lette små pletter som går fra rygfinnen til den bagerste del af kroppen.
 

Foto udlånt af www.koisan.dk
Se deres vinderkoi i Holand koishow 2012 

Copyright © 2004 Benn Ebbesen / Havedammen.dk

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk