FORHANDLERE

Sibirisk stør - Acipenser baeri

Den Sibiriske stør er dækket af ca. 45 ”panser” skjolde langs siderne. På ryggen er der ca. 13 skjolde, mens der på bugen er omkring 9 skjolde. Man kan faktisk sige at den er godt dækket ind!

Støren er sort på ryggen, langs siderne er den noget lysere og bugen er gråhvid. I naturen kan den blive op til 3 meter, (hvis den altså ikke bliver fanget af tyvfiskere eller kommercielle fangstbåde). Den har en lang spids opadbøjet snude og svømmer med hajlignende bevægelser.

Støre3n findes i store områder fra Uralbjergene og op til det nordlige sibirien

Den er yderst temperaturtolerant fra naturens side og kan tåle vandtemperaturer fra 1 - 30 grader celsius.

I havedammen vokser den hurtigt op til 85 – 100 cm, derefter falder væksthastigheden betydeligt. Støren er nataktiv, i skumringstiden kan du få meget glæde af denne nysgerrige og livlig fisk.

Selvom den er aktiv om aftenen kan du sagtens nyde den om dagen, men det foregår i et mere roligt svømmetempo. I perioder kan den godt være passiv, men det går hurtigt over.

Du kan desværre ikke se kønsforskel på størens ydre i damme sker som ved andre størarter - med synkende størfoder.

Hvordan støren gyder i naturen 
Hannen er først kønsmoden når den er 9 - 15 år og hunnen ved de 16 - 20 årOm foråret svømmer den Sibiriske stør fra det salte havvand op i floderne, hvor der er ferskvand. Før støren gyder skal bunden bestå af småsten eller ral, altså en meget stenet flodbund. De flere tusinde æg på 3 - 4 mm klækkes i løbet af 3 - 4 dage. Støryngelen vil tilbringe et stykke tid i ferskvandet før de svømmer mod det salte havvand.

 

KONTAKT

 

Havedammen.dk
Debelvej 3 
2860 Søborg 

E-mail: info@havedammen.dk