Ilt i havedammen

OxyTex - Luftsten

OxyTex består af en stor, rund iltsten og en masse kunstgræs med en kæmpe overflade, hvor der hurtigt sætter sig en masse gavnlige mikroorganismer. Når luft og vand ledes forbi ‘græsset’, bliver vandet både iltet og biologisk renset

Luftpumpen er havedammens lunger

Ilten i vandet er havedammens lunger og er derfor vigtig i ethvert bassin, men desværre har mange mindre havedamsejere overset iltens betydning.

Hvor Stør er meget iltkrævende og et godt tordenvejr over havedammen, forsvinder ilten

Hvis du har iltkrævende fisk bør du have en luftpumpe

Koncentrationen af ilt og sammensætningen af den bakterielle fauna er en meget vigtig grund til at opretholde et sundt vandmiljø

Alle livsformer i bassinet har brug for ilt, især de mikroorganismer som er ansvarlige for at holde de sygdomsfremkaldende patogener nede.

Når vandet er godt og grundigt iltet, betyder det at de gode bakterier kommer i overtal og derfor vil eliminere de patogener som gør fiskene syge.

Vandfald eller løbende bække som bryder vandoverfladen vil også frigøre de skadelige gasarter, f.eks. store mængder kuldioxid.

I alle havedammen vil en luftpumpe have en god effekt både i et filter og i selve havedammen.

Havedammen.dk anbefaler en OxyTex luftsten, som give god ilt til havedammens fisk

Vi har testet OxyTex 1 år i egen havedam og den holde som producenten lover

OxyTex Luftsten Test

OxyTex kan købes for sig her uden luftpumpe, men Koishopper tilbyder også OxyTex som sæt sammen med Aqua Oxy-luftpumperne.

BEMÆRK: OxyTex er en nem og effektiv måde at vintersikre dine fisk, fordi der derved tilføres ilt til vandet og den biologiske filtrering holdes i gang vinteren igennem.
Du sparer op til 500,- ved at købe OxyTex sammen med en AquaOxy luftpumpe
spar 500.-kr på OxyTex med luftpumpe

 

Læs mere om Luftpumpe i havedammen

Copyright © 2004-2020 Benn Ebbesen / Havedammen.dk