Grønt vand i havedam

Har du problemer med grønt vand

UV-C teknologi er en effektiv og sikker måde at opretholde vandkvaliteten i din havedam på. Ved at bruge UV-C lys kan du reducere mængden af skadelige bakterier, alger og andre organismer i vandet, hvilket kan forbedre trivslen for dine fisk og planter.

En UV-C enhed fungerer ved at passere vandet gennem en kraftig lyskilde, som dræber de skadelige organismer ved at ødelægge deres DNA.
Dette er en naturlig og kemikaliefri måde at opretholde vandkvaliteten på og sikre et sundt og rent miljø for dine fisk og planter.

Når du bruger en UV-C enhed til din havedam, er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse til din dam, så den kan håndtere den mængde vand, der skal renses.
Derudover skal enheden rengøres regelmæssigt og lyskilden udskiftes efter behov for at opretholde optimal ydeevne.

Hvis du ønsker at forbedre vandkvaliteten i din havedam på en sikker og effektiv måde, så kan en UV-C enhed være den rette løsning for dig.
Sørg for at undersøge og vælge den rigtige enhed til din dam, og følg de nødvendige rengøringsprocedurer for at opretholde en sund og ren havedam.

Hvis du har problemer med grønt vand og din UVC enhed har de rigtige dimensioner (watt) i forhold til dammens vandoverfladeareal, så skyldes grønt vand i dammen, sikkert svævealger eller manglende rengøring af din UV-C.

Mindst 2 gange om året bør UV-C’en rengøres.

UVC – røret/lampe skal udskiftes hvert år

Brug ikke kalkholdigt vand, kalken vil sætte sig på kvartsrøret og derved formindske effekten.

Desværre er der en del som glemmer at afkalke kvartsrøret når de udskifter UV-C lampen en gang om året

Når du har rengjort kvartsrøret og udskiftet lampen, skal du være tålmodig, lad være med at gå i panik og kom ikke Pax14 og alle mulige ”kemikalier” i havedammen

Vent 2-3 uger så skal dit bassinvand nok blive klart.

 

Læs om den bedste UVC Pro Pond Titan UVC

Læs mere om UV-C

Læs om brunt vand

Køb ny UVC-ENHED

Copyright © 2004 Benn Ebbesen / Havedammen.dk